از سرگیری کاوش های باستانشناسی در شهر قدیم جیرفت؛
تقاضای چوبک از شهردار جیرفت و مدیرکل راه و شهرسازی برای تبدیل شهر قدیم جیرفت به سایت موزه/ از منابع میراث فرهنگی برای توسعه شهری استفاده شود

به گزارش میراث هلیل، حمیده چوبک سرپرست گروه کاوش های باستانشناسی شهر قدیم جیرفت از روز هشتم فروردین ماه گذشته کاوش در این شهر را آغاز کرده که به مدت یکماه ادامه دارد. این در حالی است که از سال ۹۶ کاوش ها در اینمحوطه تاریخی متوقف شد و به گفته جوبک طی این ۸ سال که این محوطه تقریبا به حال خود رها شده، آسیب های زیادی دیده است.
حمبده چوبک سرپرست گروه کاوش شهر قدیم با اشاره به تاکید وزیر میراث فرهنگی بر از سرگیری کاوش ها در جیرفت، گفت: خوشبختانه وزیر میراث فرهنگی در پی سفر به جیرفت و دیدن اهمیت شهر تاریخی این شهر و مطالبه مردم، دستور به از سرگیری کاوش ها در شهر قدیم را داد و رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری طبق دستور وزیر، شرایط کاوش در این محوطه را فراهمکرد.
سرپرست گروه کاوش شهر قدیم، افزود: اینبار کاوشها را با این هدف که بتوانیم این محوطه را به سایت موزه تبدیل کنیم، انجام می دهیم. در اینجا یک برنامه کلان جامع نیز داریم که بتوانیم کارگاههای صنایع دستی این شهر قدیم که شامل سفالگری و ظروف سنگی است را باز تولید و فعال کنیم که برند بسیار خوبی برای جیرفت باشد.
سرپرست گروه کاوش شهر قدیمجیرفت عنوان کرد: شهر قدیم جیرفت کوچه ها و گذرگاه های زیبایی دارد که اداره کل راه و شهرسازی می تواند در بازسازی این کوچه ها و راهها کمک کند تا مردم بتوانند از این گذرگاههای قدیمی عبور کنند و این شهر کهن به یک قطب گردشگری تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه در تمام دنیا از منابع میراث فرهنگی برای توسعه شهری استفاده می شود، گفت: ما انتظار داریم شهرداری جیرفت به شهر قدیم بعنوان بخشی از ارزشهایی که در کنار شهر جدید است، توجه کند و بتوان با همکاری شهرداری سیستم آبرسانی و فضای سبز این شهر کهن که در متون از آن یاد شده، بازسازی شود و از آن بعنوان یک پارک موزه طببعی و تاریخی بعنوان بخش مهمی از شهر بهره برداری شود.
چوبک در ادامه بر همکاری اداره کل راه و شهرسازی جنوب کرمان برای بازسازی و مرمت شهر قدیمتاکید کرد و گفت: شهر قدیم جیرفت هم بخشی از شهر است که راه و شهرسازی می تواند در زمینه مرمت و بازسازی این شهر با میراث فرهنگی مشارکت کند؛ اینجا کوچه ها و گذرگاههای زیبا دارد که اداره راه و شهرسازی می تواند در بازسازی این کوچه ها و راهها کمک کند و مردم بتوانند از این گذرگاههای قدیمی عبور کنند و این شهر کهن بتواند به یک قطب گردشگری تبدیل شود.
حمیده چوبک گفت: بحث میراث فرهنگی فقط مختص وزارت میراث فرهنگی نیست، بلکه دستگاههای دیگر هم باید بر اساس آنچه که قانون مشخص کرده، در این امر مشارکت کنند.
این باستانشناس عنوان کرد: بحث میراث فرهنگی فقط مختص وزارت میراث فرهنگی نیست، بلکه دستگاههای دیگر هم باید بر اساس آنچه که قانون مشخص کرده، در این امر مشارکت کنند.
وی افزود: همراهی نمایندگان و مطالبه آنها نیز می تواند نقش موثری در پویایی این کاوش ها داشته باشد، به طوری که بتوانیم کاوش های گسترده ای را انجامدهیم، وی اظهار امیدواری کرد، این کاوش ها بدونوقفه تداوم پیدا کند.
به گزارش میراث هلیل، شهر قدیمجیرفت از شهرهای شاخص دوران اسلامی در قرنهای میانی هجری است که اوج شکوفایی آن در دوره حکومت سلجوقیان در کرمان، بوده است و پایتخت زمستانه حکام سلجوقیانبوده است.
شهر قدیمجیرفت محوطه ای بزرگ با وسعت ۲ هزار هکتار است که در سال ۱۳۴۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰