تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۸
کد خبر : 4931

در نخستین فصل بررسی و باستان‌شناختی ماهانِ کرمان صورت گرفت؛

شناسایی محوطه‌های دوره‌های مس سنگی با محوریت ذوب فلز و تکنولوژی ذوب و ریختگری

شناسایی محوطه‌های دوره‌های مس سنگی با محوریت ذوب فلز و تکنولوژی ذوب و ریختگری
سرپرست گروه کاوش باستانشناسی ماهان، گفت: شناسایی محوطه‌های پارینه سنگی، شناسایی محوطه‌های دوره‌های مس سنگی با محوریت ذوب فلز و تکنولوژی ذوب و ریختگری، بررسی و شناسایی سازه‌های آبی و شناسایی استقرارهای کوچ نشینی و دست کندهای تاریخی از مهمترین یافته‌های این بررسی باستان‌شناسی بود.

در نخستین فصل بررسی و باستان‌شناختی ماهانِ کرمان، محوطه‌های دوره‌های مس سنگی با محوریت ذوب فلز و تکنولوژی ذوب و ریختگری شناسایی شد.

به گزارش میراث هلیل، سرپرست گروه باستانشناسی در ماهان کرمان از پایان نخستین فصل بررسی و باستان‌شناختی ماهانِ کرمان با هدف بررسی آثار، محوطه‌ها و مناطق تاریخی و همچنین شناسایی مراکز زیستی در این منطقه خبر داد.

به گزارش میراث هلیل به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، امین ماهانی سرپرست گروه باستان‌شناسی و مدیر پایگاه میراث جهانی قنات گوهر ریز با اعلام این خبر گفت: در این فصل از پروژه که بخش ماهان را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده روند شواهد حضور انسان در دشت مرکزی کرمان منطقه ماهان مورد بررسی قرار گرفت که شواهد حضور انسان را از دوره پارینه سنگی تا دوره معاصر بصورت یک توالی نشان می‌دهد.او افزود: در این بررسی علاوه بر شناسایی محوطه‌های باستانی به شناسایی چگونگی و گسترش مکانی و تاثیر منابع آب زیر سطحی نظیر قنوات بر سکونت هم پرداخته شده که علاوه بر سایر پارامترهای باستان‌شناسی تمرکزی هم بر روند شکل‌گیری قنات و سازهای آبی در این منطقه شده است.

سرپرست گروه کاوش باستانشناسی ماهان گفت: منطقه ماهان به‌عنوان یک چهارراه فرهنگی بین فرهنگ‌های لوت شهداد، دشت بردسیر حوزه تل ابلیس و شمال کرمان و همچنین فرهنگ‌های حوزه بم و جیرفت قرار گرفته و شواهد اوج و زوال تمدن‌های جنوب شرق را در ادوار مختلف دارد.

این باستان‌شناس اظهارکرد: دشت ماهان در میان ۲ ارتفاع بالا ۴۰۰۰ متری پلوار و جوپار قرار دارد و فاصله آن تا مرکز استان و شهر کرمان 35 کیلومتر است. منطقه ماهان به‌عنوان یک چهارراه فرهنگی بین فرهنگ‌های لوت شهداد، دشت بردسیر حوزه تل ابلیس و شمال کرمان و همچنین فرهنگ‌های حوزه بم و جیرفت قرار گرفته و شواهد اوج و زوال تمدن‌های جنوب شرق را در ادوار مختلف دارد.

وی افزود: این منطقه دارای دو بافت جمعیتی تاریخی کوچرو و یکجانشین است که با توجه به منابع آبی و هوای مطلوب مکان مناسبی برای حضور انسان وگسترش فرهنگها بود و در طول تاریخ تحت تاثیر سایر فرهنگها نیز قرار گرفته است. از مهمترین ابنیه دوره اسلامی می‌توان به مجموعه باغ مزار شاه نعمت الله ولی، باغ شاهزاده و قنات گوهرریز اشاره داشت.

ماهانی، شناسایی محوطه‌های پارینه سنگی، شناسایی محوطه‌های دوره‌های مس سنگی با محوریت ذوب فلز و تکنولوژی ذوب و ریختگری، بررسی و شناسایی سازه‌های آبی و شناسایی استقرارهای کوچ نشینی و دست کندهای تاریخی را از مهمترین یافته‌های این بررسی باستان‌شناسی اعلام کرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۲
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

hacklink satış buyhacklink.com دوشنبه , 22 اردیبهشت 1404 - 14:13

hacklink satış buyhacklink.com hızlı buyhacklink.com https://www.jadekusadasi.com/

hacklink ekleme buyhacklink.com دوشنبه , 22 اردیبهشت 1404 - 16:38

hacklink ekleme buyhacklink.com google hacklink al buyhacklink.com https://www.sakaryadabugun.com/

تصاویر