تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۰
کد خبر : 225

آشنایی با شیرینی خرمایی سنتی مارز قلعه گنج:

مژده مشایخی

مُستوک (mostook)

مُستوک    (mostook)

به گزارش میراث هلیل، مستوک یکی از شیرینی های طبیعی، ارگانیک و مقوی محلی و سنتی است که از دیرباز در جنوب کرمان و توسط مردمان دهستان مارز شهرستان قلعه گنج تهیه می شده است. تهیه و مصرف این شیرینی خوش طعم بیش از یکصد و پنجاه سال است که در این منطقه رواج دارد.

به گزارش میراث هلیل، مستوک یکی از شیرینی های طبیعی، ارگانیک و مقوی محلی و سنتی است که از دیرباز در جنوب کرمان و توسط مردمان دهستان مارز شهرستان قلعه گنج تهیه می شده است. تهیه و مصرف این شیرینی خوش طعم بیش از یکصد و پنجاه سال است که در این منطقه رواج دارد. در روزگاران قدیم که خبری از یخچال و خنک کننده های دیگر نبوده است، مردم این دیار برای نگهداری از خرما و مصرف آن از روش هایی استفاده می کردند تا ماندگاری خرما افزایش یابد و یکی از این روش ها تبدیل خرما به مستوک بوده که به گفته محلی ها به این‌روش تا بیش از یکسال استفاده از آن میسر میشده و از خرما به این شکل استفاده می کردند. خوشبختانه مستوک این شیرینی قدیمی مردم جنوب کرمان در گذر زمان فراموش نشده تا به امروز رسیده و همچنان در بین شیرینی های رنگارنگ امروزی مورد استقبال مردم جنوب کرمان و استانهای همجوار می باشد.

مستوک این خوراکی مقوی و سالم تماما محصول درخت نخل است. برای تهیه مستوک از خرمای درجه یک نوع مضافتی یا مُرداسنگ و برای پوشش آن از برگ درخت خرما استفاده می شود؛ فصل برداشت خرما، آنرا درجه بندی کرده‌ و نوع درجه یک خرما یا به گفته محلی ها خرمای خوب برای تهیه مستوک کنار گذاشته می شود. خرما در قابلمه ای در دار می ریزند تا نرم باقی بماند.

طرز  تهیه مستوک

ابتدا خرما را با دست ورز می دهند و این کار آنقدر ادامه پیدا می کند تا رنگ سیاه خرما به سفیدی بدل شود.

درمرحله بعد به خرما، گیاهان معطر از جمله رازیانه، آویشن و زیره اضافه می کنند.

خرماها را با دست شکل می دهند تا به شکل قالب مستوک در آید.

برای تهیه بخش بیرونی مستوک از برگ درخت خرما استفاده می شود. به این صورت که برگ درخت نخل یا برگ نخل وحشی داز را تمیز شسته و در آفتاب پهن می کنند تا کاملا استریل پاکیزه شود. بعد آنرا بصورتی با اندازه یکسان در کنار هم قرار می دهند تا به شکل خرمای قالب شده در آید و خرما را در وسط آن قرار داده و در اطراف آن برگ ها یکی یکی قرار می گیرد تا تمام قالب خرما را بپوشاند. سپس با برگ خرما که به شکل طنابی باریک در آمده، وسط این بسته بندی و دو طرف آن محکم بسته می شود؛ به این روش خرمای مستوک به دست می آید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 3 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۳
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

https://konyvfutar.shop/ دوشنبه , 14 آبان 1403 - 17:35

xjCl2Dp9WNE

drover sointeru یکشنبه , 9 دی 1403 - 21:01

Good day very cool website!! Guy .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your web site and take the feeds also…I’m happy to find a lot of helpful information right here in the post, we want develop more strategies on this regard, thank you for sharing. . . . . .

* * * Unlock Free Spins Today: http://nawalmetalcast.com/uploads/pb68ln.php?li9lxx * * * hs=405e83f7da6905de97ef263bd68aab41* شنبه , 4 اسفند 1403 - 8:27

bqo6ce

تصاویر