تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۰
کد خبر : 5077

مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌معنوی و طبیعی کشور:

حساسیت افکار عمومی نسبت به جیرفت، سرمایه‌ای ارزشمند برای صیانت از میراث تمدنی است

حساسیت افکار عمومی نسبت به جیرفت، سرمایه‌ای ارزشمند برای صیانت از میراث تمدنی است
مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌معنوی و طبیعی، ضمن قدردانی از همکاری رسانه‌ها، مردم بومی و بدنه علمی کشور تأکید کرد: ما موظفیم از ایران فرهنگی، با همه ظرفیت‌های عینی و ناملموسش، با روش‌هایی علمی، مردم‌ پایه و مبتنی بر فهم تمدنی دفاع کنیم؛ کنار صندل نه صرفاً یک محوطه، بلکه یک بیدارباش تاریخی برای صیانت هوشمندانه از هویت ایرانی است.

به گزارش میراث هلیل به نقل از میراث آریا، در جریان نشست خبری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی که روز سه‌شنبه ۱۳ مردادماه ۱۴۰۴ در سالن نوروز وزارتخانه برگزار شد، علیرضا ایزدی، مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌معنوی و طبیعی، با اشاره به اقدامات تازه در پرونده کنار صندل اظهار کرد: این محوطه، سندی زنده از تاریخ و هویت ایران‌زمین است و هرگونه مواجهه با آن، باید بر پایه دانش، درک تمدنی و احترام به حافظه تاریخی باشد.

مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌معنوی و طبیعی کشور بر اساس گمانه‌زنی‌های تازه پژوهشگاه، محوطه کنار صندل بالغ بر ۴۰۰ هزار هکتار وسعت دارد که در مرحله جدید، حدود ۱۰۰ هزار هکتار به آن افزوده خواهد شد. این یافته‌ها، ظرفیت‌های نوینی را در معرفی و ثبت جهانی این اثر آشکار کرده‌اند.

وی با اشاره به روند تازه‌ای که برای تعیین عرصه و حریم این محوطه در دستور کار قرار گرفته، افزود: در ماه‌های گذشته دو سفر میدانی برای بررسی دقیق‌تر انجام شده است. این طرح در نقطه‌ای لکه‌گذاری شده که از محدوده مسکونی فاصله دارد و پس از بازدید میدانی دکتر دارابی، مقرر شد پژوهشگاه میراث‌فرهنگی با رویکردی علمی وارد عمل شود.

ایزدی با اشاره به نتایج اولیه این مطالعات گفت: بر اساس گمانه‌زنی‌های تازه پژوهشگاه، محوطه کنار صندل بالغ بر ۴۰۰ هزار هکتار وسعت دارد که در مرحله جدید، حدود ۱۰۰ هزار هکتار به آن افزوده خواهد شد. این یافته‌ها، ظرفیت‌های نوینی را در معرفی و ثبت جهانی این اثر آشکار کرده‌اند.

مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌معنوی و طبیعی کشور: کنار صندل نه‌تنها یک محوطه باستانی، بلکه سند هویت ملی ماست.

او در ادامه با نگاهی آسیب‌شناسانه اما آینده‌نگر، تصریح کرد:  کنار صندل نه‌تنها یک محوطه باستانی، بلکه سند هویت ملی ماست. مردم منطقه، سال‌ها حافظ این میراث بوده‌اند و امروز نیز در کنار دولت، نقش اول را در صیانت از این سرمایه تاریخی ایفا می‌کنند.

ایزدی با تأکید بر تحول در روش‌های تعیین حریم در سال‌های اخیر خاطرنشان کرد: تا دهه هشتاد، بسیاری از عرصه‌ها صرفاً بر پایه مشاهدات چشمی تعیین می‌شد. اما اکنون با تکیه بر داده‌های میدانی، مطالعات ژئوفیزیکی و گمانه‌زنی‌های علمی، دقت در تعیین عرصه و حریم به شکل چشمگیری ارتقا یافته است. کنار صندل از نخستین نمونه‌هایی است که در این مسیر مورد بازنگری علمی قرار گرفته و الگوی نوینی برای سایر پرونده‌های ملی خواهد بود.

در پایان، ایزدی ضمن قدردانی از همکاری رسانه‌ها، مردم بومی و بدنه علمی کشور تأکید کرد: ما موظفیم از ایران فرهنگی، با همه ظرفیت‌های عینی و ناملموسش، با روش‌هایی علمی، مردم‌پایه و مبتنی بر فهم تمدنی دفاع کنیم؛ کنار صندل نه صرفاً یک محوطه، بلکه یک بیدارباش تاریخی برای صیانت هوشمندانه از هویت ایرانی است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

Merter su kaçak tespiti چهارشنبه , 14 خرداد 1404 - 0:19

Merter su kaçak tespiti Sultanbeyli’de su kaçağı tespitini cihazlarla hızlıca yaptılar, çok başarılı bir ekip. http://amelialynch.com/author/kacak

تصاویر