بسیار عالی
وزیر میراث فرهنگی در نخستین جشن ملی بوم گردی های کشور در کرمان:
نقش موثر بومگردی ها در احیاء میراث فرهنگی، حیات گردشگری و رونق صنایع دستی

به گزارش میراث هلیل، همزمان با ۳۱ اردیبهشت روز ملی بوم گردی ها، شامگاه چهارشنبه جشن ملی بوم گردی های ایران در کرمان با شرکت ۶۰۰ بوم گردان از سراسر کشور برگزار شد.
در این مراسم که وزیر میراث فرهنگی، معاونت گردشگری و جمعی از مسئولان کشوری، استاتی و محلی حضور داشتند؛ سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی با بیان اینکه بوم گردی ها خانه و مقصد سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هستند، عنوان کرد: در نتیجه فعالیت بوم گردی ها هم میراث فرهنگی احیاء می شود و هم گردشگری حیات پیدا می کند و هم اینکه صنایع دستی رونق می گیرد.
وی افزود: باور داشته باشیم که احیای سنت های روستا، احیاء فرهنگاست و از این منظر من امیدوارم فراتر از کارکرد یک بوم گردی به کارکردهای دیگر توجه شود.
وزیر میراث فرهنگی گفت: هر گوشه ای از کرمان را کاوش کنید اثری از تاریخ هویدا می شود؛ این سرزمبن بیش از ذخایر بانک مرکزی در دل خود ذخایر دارد اما وااسفا آنچه که خود دارد ز بیگانه تمنا می کند.
وزیر میراث فرهنگی با اشاره به ظرفیت های گردشگری کرمان به باغ شاهزاده ماهان، قنوات جهانی اکبرآباد بم، کویر شهداد و جیرفت، گفت: جیرفت هویت تاریخی کرمان و کشور است و بر اساس نظریه های مردم شناسی اگر اثبات شود جیرفت نقطه آغازین زیست بشر است به اینجهت می گوبم شما امروز به کرماننیامدید در سرزمین فرهنگ و تمدن ایران زمینمهمان شده اید.
او افزود: هر گوشه ای از کرمان را کاوش کنید اثری از تاریخ هویدا می شود؛ این سرزمبن بیش از ذخایر بانک مرکزی در دل خود ذخایر دارد اما وااسفا آنچه که خود دارد ز بیگانه تمنا می کند.
وزیر میراث فرهنگی گفت: من از مشکلات بوم گردی ها بی اطلاع نیستم و باور داشته باشید صدای شما را می شنویم.
محسنی بندپی معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی نیز در این مراسم، اقامتگاههای بوم گردی را یکی از گسترده ترین و مردمی ترین تاسیسات گردشگری کشور عنوان کرد و گفت: بوم گردی ها با ساختار کاملا ایرانی در یک دهه پیش شکل گرفته اند.
معاونت گردشگری گفت: ترکیب بین فرهنگ و بوم شرایطی را برای بوم گردی های کشور فراهم کرده که روز به روز شاهد رونق این مجموعه ها هستیم.
معاون گردشگری با اشاره به خصوصیت مردمی بودن و ایرانی بودن اینمجموعه ها، گفت: ترکیب بین فرهنگ و بوم شرایطی را برای بوم گردی های کشور فراهم کرده که روز به روز شاهد رونق این مجموعه ها هستیم.
وی اضافه کرد: یکی از راهبردهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تحت مدیریت دکتر صالحی امیری، این است که در همه رویدادهای خارج از کشور حضور فعال، تاثیرگذار داشته باشیم و بتواتیم ایران را درسراسر دنیا به منصه ظهور برسانیم و در بعد داخلی هم خودمان میزبان کشورهای خارجی باشیم و هم اینکه رویدادهای بسیار ارزشمندی که در تقویم ما ثبت شده است مثل روز ملی بوم گردی و یا راه ادویه با برگزاری این رویدادهای بتواتیم ظرفیت ها و قابلیت های گردشگری خود را به معرض نمایش قرار دهیم.
محسنی بندپی مهمترین ویژگی بوم گردی ها را احیاء روستاها عنوان کرد و گفت: برخی روستاها که در شرف خالی شدن بودند، بوم گردی ها باعث احیاء، پوبایی و زنده بودن روستاها شده است.
وی توانمندسازی جامعه محلی، ایجاد مهاجرت معکوس و توسعه گردشگری را نتیجه فعالیت بوم گردی ها عنوان کرد و افزود: هدف این جشنواره با توجه به اهمیت و گستردگی تشکل بوم گردی ها ایناست که بتواتیم اثرات این بخش از خدمات را که برگرفته از فرهنگ ما است به جامعه گردشگران معرفی کنیم.
معاون گردشگری از دیگر اهداف برگزاری جشن ملی بومگردی به شبکه سازی در بین جامعه بوم گردی، انتقال تجربیات و به مشارکت گذاشتن آن و آموزش دست اندرکاران این مجموعه ها و بهبود مسیر پیشرفت و اثرگذاری این فعالیت اقتصادی اشاره کرد.
محمدعلی طالبی استاندار کرمان در مراسمشروع به کار جشن ملی بوم گردی های کشور در کرمان با اشاره به ظرفیت های طبیعی، تاریخی و گردشگری استان کرمان، گفت: کرمانمی تواند با این ظرفیت ها به مقصد ملی اکوتوریسم،
گردشگری فرهنگی و تجربه محور و گردشگری سلامت تبدیل شود.
استاندار کرمان عنوان کرد: ما در استان کرمان با الهام از سند تحولی توسعه و پیشرفت استان تحت عنوان ” کرمان برفراز” راهبرد اصلی خود را بر سه اصل قرار دادیم؛ تقویت پیوند هویت و توسعه، مرکز بر اقتصاد مشارکتی و دانش بنیان و فعال سازی وضعیت های بومی در سطح ملی و بین المللی و اظهار امیدواری کرد، تدوینبرنامه جامع گردشگری بر مبنای شعار”لبخند دنیا به کرمان ۱۴۰۵ ” بتواند استان کرمان را در سال آینده در هدف گردشگری قرار دهد.
وی ابراز داشت: از امروز برنامه های متنوعی برای تحقق این شعار آغاز شده و ما جشن ملی بوم گردی ها کشور در کرمان را آغاز این هدف بزرگ می دانیم؛ راه اندازی نقشه گردشگری هوشمند و تقویت تبلیغات بینالمللی از جمله برنامه های دیگر ما در رسیدن به این هدف بزرگ گردشگری است.
استاندار کرمان در ادامه از تسریع صدور مجوز، آموزش های تخصصی و برندینگ در حوزه گردشگری و بوم گردی ها خبر داد و افزود: تقویت پیوند گردشگری با بخش های معدن، کشاورزی، صنایع دستی و زیست بومهای عشایری از جمله برنامه های دیگر استان در برنامه توسعه گردشگری است.
طالبی همچنیناظهار امیدواری کرد، این جشن ملی حرکتی باشد در حمایت از بوم گردی ها و کرمان بعنوانخاستگاه این جریان الگویی برای کشور باشد.
رییس اتاق بازرگانی استان کرمان گفت: ما در بخش خصوصی این آمادگی را داریم که یک جهش جدی در توسعه کردشگری استان داشته باشیم.
سید مهدی طبیب زاده رئیس اتاق بازرگانی کرمان از دبگر سخنرانان در این مراسم با اشاره به پای کار بودن استاندار کرمان و شهردار شهر کرمان در حوزه گردشگری عنوان کرد: ما در بخش خصوصی این آمادگی را داریم که یک جهش جدی در توسعه کردشگری استان داشته باشیم.
یاوری عبیری رئیس جامعه حرفهای اقامتگاههای بومگردی کشور نیز در اینمراسم گفت: از ماکو تا چابهار خوزستان و بوشهر تا خراسان مدیران بوم گردیها حضور دارند و نشان جشن ملی را به میزان برنامه اهداء میکنیم.
در نخستین جشن ملی بوم گردی های کشور، دو تندیس بوم یار و بوم ماندگار به برترینهای حوزه بومگردی و کسانی که کارهای ماندگار در این حوزه انجام دادهاند تقدیم شد و همچنین در کرمان از تمبر این روز رونمایی شد.
به گزارش میراث هلیل، نخستین جشن ملی ایران در کرمان با برنامه های متنوع فرهنگی برگزار شد و در این برنامه از بوم گردانان فعال با اهدای تندیس تقدیر شد.
همچنین در حاشیه این جشن ملی، شهرستان های استان به معرفی ظرفیت ها و صنایع دستی خود پرداختند.
به گزارش میراث هلیل، اولین جشن ملی بوم گردی های کشور در کرمان از ۳۱ اردیبهشت ماه تا ۲ خردادماه با برنامه ها و کلاس های آموزشی برای بوم گردانان ادامه دارد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱