با حضور حمیده چوبک سرپرست گروه کاوش شهر قدیم جیرفت؛
کاوش های باستانشناسی در شهر قدیم جیرفت از سر گرفته شد

به گزارش میراث هلیل، حمیده چوبک سرپرست گروه کاوش باستانشناسی در شهر قدیمجیرفت پنج شنبه ۷ فروردین ماه به منظور از سرگیری کاوش در این محوطه تاریخی وارد جیرفت شد.
چوبک در خصوص اهداف و برنامه های این فصل کاوش در شهر کهنجیرفت به خبرنگار میراث هلیل، گفت: بر اساس برنامه پیشنهادی که ارائه دادیم، اهداف این فصل کاوش در محوطه شهر قدیم جیرفت، به این شکل است که کاوش را در مهمترین بخش این شهر یعنی مسجد ادامه دهیم و تمام کنیم چون هنوز کاوش در تمام بخش های مسجد انجامنشده است.
وی کاوش در بخش های پیرامونی شهر کهن جیرفت را از دیگر اقدامات اینفصل عنوان کرد و افزود: کاوش در بخش های پیرامونی شهر که به سمت شمال و غرب ادامه دارد و الان جاده ای از کنار آن احداث شده و تپه های بزرگی در آن سمت قرار دارد را در دستور کار داریم.
حمیده چوبک با اشاره به وجود چندین لایه تاریخی در شهر قدیم جیرفت؛ از جمله لایه های دوره تاریخی، دوره آغاز شهرنشینی یا دوره عصر مفرغ و مشابه آنچه در کنارصندل، وجود دارد، افزود: در اینفصل کاوش قصد داریم با گمانه زنی و لایه نگاری، تسلسل فرهنگی و دوره های زندگی زیستی که از ۵ هزار سال پیش تا سده ششم هجری تداوم داشته را نشان دهیم.
چوبک با اشاره به شکوفایی شهر قدیم جیرفت در سدهای پنجم و ششم هجری، گفت: این سرزمین امکانات و توانایی ایجاد یک شهر بزرگ را داشته که با تمام کرانه های جنوبی، مکران، خراسان، فلات مرکزی، هند و آسیای مرکزی در ارتباط بوده است.
سرپرست گروه کاوش بیان کرد کرد: ما کاوش در محدوده پیرامونی شهر قدیم جیرفت را در دستور کار داریم که آثار در آنجا ملموس و نمایان شود و مشخص شود آنجا آثار هست و خدایی نکرده دوباره کسی این تفکر را نداشته باشد اینجا بیاباناست و می توانند خانه سازی بکنند.
سرپرست گروه کاوش خاطرنشان کرد: ما کاوش در محدوده پیرامونی شهر قدیم جیرفت را در دستور کار داریم که آثار در آنجا ملموس و نمایان شود و مشخص شود آنجا آثار هست و خدایی نکرده دوباره کسی این تفکر را نداشته باشد اینجا بیاباناست و می توانند خانه سازی بکنند.
سرپرست گروه کاوش شهر قدیم جیرفت با تاکید بر ضرورت حفاظت و مرمت آثار بعد از کاوش اظهار امیدواری کرد: با تامین اعتبار مناسب بتوانیم در حین کاوش کار مرمت، حفاظت و بازسازی های لازم را انجام دهیم.
به گزارش میراث هلیل، کاوش در شهر قدیمجیرفت از هشتم فروردینماه آغاز می شود و به مدت یکماه ادامه دارد.
شهر قدیمجیرفت از شهرهای شاخص دوران اسلامی بوده است که اوج شکوفایی آن مربوط به سده های میانی هجری و همزمان با حکومت سلجوقیاندر کرمان بوده است. بنا بر کاوش های دهه هشتاد در این محوطه تاریخی، جیرفت قدیم از همه شاخصه های شهری از جمله؛ مسجد، حمام و سیستمآبرسانی پیشرفته، کارگاههای صنعتی و سفالگری … برخوردار بوده است.
محوطه شهر قدیم جیرفت دارای عرصه و حریم مصوب است و در سال ۱۳۴۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده لست.
برچسب ها :#شهر_قدیم_جیرفت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰