مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی جیرفت خبر داد:
برای نخستین بار مستندسازی هوایی محوطه های تاریخی جیرفت انجام شد

به گزارش میراث هلیل، برای نخستین بار نقشهبرداری و تصویربرداری هوایی از محوطه های تاریخی جیرفت در راستای مستندسازی انجام شد.
قادر شیروانی مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی جیرفت در این خصوص گفت: برای نخستین بار تصویربرداری و نقشهبرداری هوایی محوطههای باستانی و تاریخی “قلعه کوچک” و “شهر قدیم جیرفت” بهمنظور مستندسازی انجام گرفت.
مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی جیرفت، افزود: این پروژه با همکاری شرکت “آگورچین” مجری پروژه فرودگاه جیرفت و در راستای همکاری با این پایگاه با تهیه تصاویر در قالب عکس و فیلم به انجام رسیده است.
شیروانی افزود: در این برنامه طی روزهای ۲۸ تا ۳۰ فرودین ماه از بخش های مختلف شهر قدیم جیرفت و قلعه کوچک به مستند سازی و تهیه عکس و فیلم از ارتفاع حدود ۵۰ متری پرداخته شد.
تعیین عرصه و حریم محوطه باستانی قلعه کوچک جیرفت در دستور کار
وی با بیاناینکه قلعه کوچک جیرفت یکی دیگر از محوطههای باستانی ارزشمند جیرفت است، گفت: تعیین عرصه و حریم محوطه قلعه کوچک نیز در دستور کار پایگاه ملی میراث جیرفت قرار دارد و مستندسازی و تهیه نقشه هوایی آن در همین راستا انجام شده است.
مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی جیرفت با اشاره به مستند سازی محوطه قلعه کوچک، اظهار امیدواری کرد، طی روزهای آینده و با تامین مالی، عملیات گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و حریماینمحوطه را شروع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: محوطه تاریخی شهر قدیم در سالهای گذشته با مخاطراتی روبرو شد که در نهایت با تعیین عرصه و حریم این محوطه تاریخی ارزشمند، در فروردینماه امسال فصل هفتم کاوش منطقه پساز وقفهای ۸ ساله با سرپرستی حمیده چوبک باستانشناس برجسته کشور انجام گرفت و مستندسازی هوایی به درخواست ایشان و بهدنبال کاوشهای انجام شده، صورت پذیرفت.
شیروانی بیان کرد: پس از گذشت سالیان زیاد و در نبود عرصه و حرائم مشخص که موجب از بین رفتن بخشهای زیادی از این محوطه ها شده بود، در سال گذشته عرصه و حرایم شهر قدیم مصوب شد و کنارصندل نیز در مراحل نهایی است که منتظر اعلام نظر پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور و همکاران وزارتخانه هستیم، همچنین در تلاش برای تعیین عرصه و حریم قلعه کوچک و تصویب ضوابط حفاظتی آن هستیم.
به گزارش میراث هلیل، در نبود عرصه و حریم مصوب برای محوطه های شاخص تاریخی، مشکلات حقوقی زیادی در زمینه حفاظت و جلوگیری از تخریب و تسطیح آنها وجود دارد.
جنوب کرمان حدود ۲ هزار محوطه تاریخی دارد که تعیین عرصه و حریم آنها در حفاظت بیشتر این محوطه ها تاثیر زیادی دارد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰