برای اولین بار در جنوب کرمان؛
احداث بادشکن بیولوژیک با گونه بومی کهور ایرانی در قلعه گنج

به گزارش میراث هلیل. به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان، در اقدامی نوآورانه و برای نخستین بار در شهرستان قلعه گنج و جنوب استان کرمان، پروژه احداث بادشکن بیولوژیک با استفاده از گونه بومی و مقاوم کهور ایرانی به مرحله اجرا درآمد.
قاسم رحیمی نیا، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان، در بازدید از این پروژه با ابراز رضایت از وضعیت بسیار عالی، شادابی درختان کاشته شده، بر اهمیت حفظ ذخایر جنگلی منطقه و استفاده از گونههای بومی در پروژههای بیولوژیک تاکید کرد.
وی تاکید کرد: حتماً در احداث بادشکن بیولوژیک از گونههای بومی و محلی منطقه استفاده شود. این امر هم به حفظ گونههای ذخیرهگاهی کمک میکند و هم تنوع ژنتیکی منطقه را حفظ می کند.
مدیرکل منابع طبیعی جنوب کرمان، گونه کهور ایرانی را گزینهای بسیار عالی و مقاوم برای شرایط اقلیمی منطقه توصیف کرد و افزود: کهور ایرانی قدرت سازگاری بسیار بالایی با گرمای طاقتفرسای جنوب کرمان دارد، کم مصرف بودن آب یکی دیگر از ویژگیهای بارز آن است و در مقابل اثرات خشکسالی و بادهای ۱۲۰ روزه سیستان فوقالعاده مقاوم عمل میکند، همچنین کهور ایرانی در اصلاح بافت خاک موثر است و میوه آن برای تعلیف دام کاربرد دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت: در فاز اول پروژه بادشکن بیولوژیک ۱۰ کیلومتر بادشکن با استفاده از گونه کهور ایرانی در منطقه قلعه گنج به عنوان نمونه اجرا شده است.
رحیمی نیا توضیح داد: باکتری ریزوبیوم تثبیتکننده نیتروژن که در ریشههای درخت کهور وجود دارد، به حاصلخیزی خاک کمک کرده و از شوری آن جلوگیری میکند. علاوه بر این، احداث بادشکن بیولوژیک به طور کلی منجر به افزایش تولید محصولات کشاورزی در سطح منطقه میشود.
وی گفت: در فاز اول این پروژه، ۱۰ کیلومتر بادشکن با استفاده از گونه کهور ایرانی در منطقه قلعه گنج به عنوان نمونه اجرا شده است.
رحیمینیا با اشاره به بحران خشکسالی و کم آبی در منطقه افزود: در این پروژه برای صرفهجویی در مصرف آب، از سیستم آبیاری نوین استفاده شده است که این اقدام میتواند به حفظ منابع آب و بهبود کیفیت کشاورزی کمک کند.
وی ابراز امیدواری کرد که با فرهنگسازی لازم، متقاضیان احداث بادشکن بیولوژیک به سمت استفاده از این گونه مقاوم و بومی سوق داده شوند.
به گزارش میراث هلیل، این اقدام گامی مهم در جهت مقابله با بیابانزایی، حفظ منابع طبیعی و توسعه پایدار کشاورزی در جنوب کرمان محسوب میشود
در این بازدید، ارسلان صادقی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قلعه گنج نیز حضور داشت.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰