به گزارش میراث هلیل، امروز دوم خرداد ماه به مناسبت هفته میراث فرهنگی، و در ششمینروز از این هفته، قادر شیروانی مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی جیرفت سخنران قبل از خطبه های نمازجمعه جیرفت بود.
مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی در ابتدای سخنانخود با مروری کوتاه بر تاریخ پر فراز و نشیب ایران در مواجهه با مهاجمان و حکمرانی آنها، گفت: ایران تنها در سایه مواریث و بن مایه های فرهنگی است که توانسته بدون تاثیر پذیری از حکومت های مهاجم، ایرانی انوشه و پاینده باقی بماند.
شیروانی در ادامه ضمن تبریک هفته میراث فرهنگی، اظهار داشت: ما باید بدانیم کجای تاریخ ایستاده ایم، اهمیت کنارصندل و شهر قدیم جیرفت بر کسی پوشیده نیست، اینهفته را بیش از هر کسی باید به شما مردم جیرفت تبریک گفت که از وارثان یکی از کانون های اصلی تمدنی جهان و یکی از مناطق تمدن ساز و تمدن خیز که امروزه نقل محفل پژوهشگران دنیااست،.
مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی جیرفت خطاب به مردم جیرفت گفت: با وجود امکانات و نیروی اداری محدود میراث فرهنگی، این مردم هستند که باید حافظان میراث فرهنگی خود باشند.
او اظهار داشت: متاسفانه مسائل حفاظتی نگران کننده ای در منطقه وجود دارد، اینکه ندانی و نخواهی بدانی که در کجای تاریخ ایستاده ای، تمدن جیرفت که هیچ، بر کوهی لز مواریث فرهنگی هم که ایستاده باشی بیدار نخواهی شد و نه تنها بیدار نخواهی شد بلکه برای کشورت ضرر هم خواهی داشت.
مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی جیرفت خطاب به مردم جیرفت گفت: با وجود امکانات و نیروی اداری محدود میراث فرهنگی، این مردم هستند که باید حافظان میراث فرهنگی خود باشند.میراث فرهنگی برای منِ مسئول نیست که گاهی برای حفظ پست و مقام خود آنرا نادید بگیرم و کوتاه بیایم زیرا ما مدیران کاسب پیشه داشتیم و خواهیم داشت.
شیروانی عنوان کرد: شهدای زیادی را برای حفظ تمامیت ارضی کشور تقدیم کرده ام؛ تمامیت ارضی یعنی جغرافیای طبیعی و جغرافیای تاریخی، پس هویت تاریخی ما تیز جزیی از تمامیت ارضی ما است و نمی توانیم بگوییم ما پیرو راه شهداء هستیم اما برای حفظ تمدن و ریشه های تاریخی خود نه تنها هیچ تلاشی نکتیم، کلنگ و بیل خود را هم کنار نگذاربم.
مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی جیرفت گفت: برای حفاظت از میراث فرهنگی جیرفت دادخدا سالاری ها و افشین صالحی ها میخواهیم که واقعا تلاش کردند و تلاش می کنند.
وی با بیان خاطره ای از دادخدا سالاری دادستان وقت دهه هشتاد جیرفت که در جلوگیری از تخریب و تاراج اشیاء جیرفت همکاری های زیادی با میراث فرهنگی داشت، افزود: به گفته سالاری” یکی از مسائلی که باعث شد ما در آن دوران بتوانیم جلوی تاراج بیشتر اشیاء جیرفت را بگیریم توصیه های سردار شهید سلیمانی برای تلاش در جهت نجات تمدن جیرفت از تاراج گسترده، بود”، چگونه می توانیم بگوییم پیرو راه سردار هستیم اما در مقابل تخریب و حفاری های غیرمجاز میراث فرهنگی بی تفاوت باشیم و سکوت کنیم.
شیروانی با اشاره به همراهی دستگاه قضا در حمایت از میراث فرهنگی جیرفت چه در گذشته و چه در حال حاضر، گفت: برای حفاظت از میراث فرهنگی جیرفت دادخدا سالاری ها و افشین صالحی ها می خواهیم که واقعا تلاش کردند و تلاش می کنند.
گفتنی است، دادخدا سالاری دادستان وقت جیرفت در دهه هشتاد بود که در جلوگیری از تاراج گسترده اشیاء باستانی این شهر نقش موثری ایفا کرد و افشین صالحی نژاد دادستان جیرفت است که سال گذشته از شهرک سازی اداره کل راه و شهرسازی در عرصه شهر قدیم جیرفت جلوگیری کرد.
مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی جیرفت تخریب بخشی از روستای کنارصندل به منظور توسعه را شایسته ندانیت و تصریح کرد: . راه توسعه کنارصندل از مسیر میراث فرهنگی می گذرد.
مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی جیرفت تخریب بخشی از روستای کنارصندل به منظور توسعه را شایسته ندانست و تصریح کرد: راه توسعه کنارصندل از مسیر میراث فرهنگی می گذرد.
وی در پایان اضافه کرد: اگر امروز شرایط اقتصادی کشور به گونه ای نیست که بتوان همه محوطه ها را به خوبی مطالعه کرد و به سایت های گردشگری تبدیل کرد اما این مهم بکروز اتفاق می افتد که تا آن زمان باید اینآثار ارزشمند حفظ و حراست شود.
به گزارش میراث هلیل، هر ساله هفته میراث فرهنگی با اجرلی برنامه های متنوعی در سراسر کشور از ۲۸ اردیبهشت ماه تا ۳ خردادماه برگزار می شود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱